Robert Francis Prevost kimdir, kaç yaşında? Yeni Papa Robert Francis Prevost nereli? İşte Kardinal Francis Prevost’in biyografisi!

Vatikan’da, Papa Franciscus’un vefatının ardından gerçekleştirilen papa seçimi sonucunda ABD’li Kardinal Robert Francis Prevost, yeni Papa seçildi. 14 Eylül 1955’te Chicago’da doğan ve Peru vatandaşlığına geçen Prevost, Papa XIV. Leo olarak göreve başladı. Kardinal Prevost, Latin Amerika Papalık Komisyonu başkanı ve Piskoposlar Dicastery’si valisi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca, Chiclayo Piskoposu ve Aziz Augustine Tarikatı’nın eski başrahibi olan Prevost, Kuzey Amerika veya Amerika Birleşik Devletleri’nde doğan ilk Papa unvanını taşımaktadır.

Papa Robert Francis Prevost’un Kariyeri

Chicago doğumlu Prevost, Augustinians için çalışarak kariyerine başladı ve Peru’da çeşitli görevlerde bulundu. 2023 yılında kardinal olan ve Papalık için Potansiyel bir aday olarak gösterilen Prevost, Papa Francis’in ölümünden sonra yeni Papa seçildi. Ancak, din adamı tacizi iddiaları nedeniyle eleştirilere maruz kalan Prevost’un, cinsel taciz konusunda sessiz kaldığı iddia edilmektedir.

Papalık Adayı ve Eleştiriler

Prevost, Piskoposlar için Dicastery’nin Prefect’i olarak atanmasının ardından Papa Francis’in ölümünde yeni Papa adayları arasında yer aldı. Ancak, din adamı tacizi konusunda sessiz kalması nedeniyle eleştiri toplayan Prevost’un, cinsel taciz iddialarıyla ilgili daha fazla adım atmaması eleştirilere neden oldu. Savunuculuk grupları, Prevost’un cinsel taciz konusunda daha aktif olması gerektiğini dile getirdi.

Papa Robert Francis Prevost’un Geçmişi

Papa olarak göreve başlamadan önce Augustinian tarikatında ve Peru’da çeşitli liderlik pozisyonlarında bulunan Prevost, Katolik Kilisesi içinde tanınan bir isim haline gelmiştir. Ancak, din adamı tacizi iddiaları nedeniyle eleştirilere maruz kalan Prevost’un, bu konuda daha fazla adım atması beklenmektedir.

Related Posts

WhatsApp’a yapay zeka destekli mesaj özetleme özelliği geldi! Nasıl çalışacak?

WhatsApp, 2025 yılında yapay zeka teknolojisiyle donatılmış yeni “Mesaj Özetleri” özelliğiyle kullanıcılarına daha hızlı ve akıllı bir iletişim deneyimi sunmayı hedefliyor. Meta AI tarafından desteklenen bu yenilikçi özellik, biriken okunmamış mesajları tarayarak kısa ve anlaşılır özetler oluşturuyor, özellikle yoğun grup sohbetlerinde veya uzun bireysel konuşmalarda zaman kazandırıyor.

Özel Sektör Öğretmenlerinden Ankara Yürüyüşü: ‘İnsanca Çalışacağız, Öğretmenliği Yaşatacağız!’

Özel sektör öğretmenleri, yıllardır görmezden gelinen hak taleplerini bu kez yollarda dile getirecek. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası öncülüğünde başlatılan yürüyüş, 25 Haziran Salı günü saat 15.00’te İstanbul Kadıköy’deki sendika genel merkezinden başladı. Eğitim emekçileri, Ankara’ya ulaşana dek sürecek bu yürüyüşle; Milli Eğitim Bakanlığı ve TBMM Eğitim Komisyonu’na çağrıda bulunacak.

YÖKDİL/2 geç başvuruları başladı mı? 2025 YÖKDİL/2 geç başvuruları nasıl yapılır, ücreti ne kadar?

Yılın ikinci Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2025-YÖKDİL/2) 27 Temmuz’da düzenlenecek. İlk başvuru sürecini kaçıran adaylar için YÖKDİL geç başvuru tarihi ve ücreti belli oldu. Peki, YÖKDİL/2 geç başvuruları başladı mı? 2025 YÖKDİL/2 geç başvuruları nasıl yapılır, ücreti ne kadar?

AUZEF bütünleme sınavı ne zaman yapılacak? 2025 İstanbul Üniversitesi AUZEF telafi sınavı ertelendi mi?

AUZEF bütünleme sınav tarihi için önemli bir açıklama geldi. Lisans ve önlisans eğitimine uzaktan devam eden öğrenciler sınav için son hazırlıklara odaklandı. Sınav merkezi tercih işlemleri de devam ediyor. Ders notunu yükseltmek isteyen öğrenciler AUZEF bütünleme (telafi) sınavında girecek. Peki AUZEF bütünleme sınavları ne zaman, ertelendi mi?

2025 MSÜ tercih sonuçları açıklandı mı? Milli savunma Üniversitesi tercih sonuçları nasıl öğrenilir?

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercih sonuçları, askeri öğrenci olabilme hayaliyle tercih işlemlerini gerçekleştiren adayların gündeminde yer almaya devam ediyor. Peki, 2025 MSÜ tercih sonuçları açıklandı mı? Milli savunma Üniversitesi tercih sonuçları nasıl öğrenilir?

Örgün eğitimde yaz tatili başladı, cemaatlerin medreseleri devreye girdi: Hedef 12-15 yaş arası çocuklar

Örgün eğitim kapsamında okullar tatile girerken, Hizbullah terör örgütünün medrese ayağı Alimler ve Medreseler Birliği (İttihadul Ulema) de Diyarbakır, Bingöl ve Batman’daki medreseleri için erkek öğrenci kayıtlarına başladığını duyurdu. Söz konusu medreselerde 12-15 yaş arası erkek çocuklarının 2,5-3 yıl hafızlık eğitimi verildiği, eğitimin sonunda ise Diyanet İşleri Başkanlığı’nca “icazet belgesi” verildiği öğrenildi.