Milli boksörün kalbi Ferit’e hayat verdi

Azerbaycan’ın Bakü kentinde dünyaya gelen Ferit Azimli’ye doğuştan kalp yetmezliği teşhisi kondu. İlk, orta ve lise eğitimini Azerbaycan’da tamamlayan Azimli, 2016 yılında Türkiye’ye gelerek İstanbul’da bir üniversitede Radyo Sinema ve Televizyon Bölümü’nü kazandı.

2018 yılında İstanbul’da kalp krizi geçiren Azimli’ye kalp pili takıldı. Doktorlarının tavsiyesi üzerine Antalya’ya yönlendirilen ve Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü’nde organ nakli sırasına kayıt olan Azimli’ye bir süre sonra Azimli’ye yapay kalp takıldı. Eğitimini yarıda bırakıp Antalya’ya taşınan Azimli, Akdeniz Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nü kazandı. Azimli, 2020 yılında ise Türk vatandaşı oldu.

MİLLİ BOKSÖRÜN KALBİ NAKLEDİLDİ

Ferit Azimli geçen 24 Kasım akşamı ise kalbin bulunduğuna yönelik aldığı telefonla büyük mutluluk yaşadı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne gelen Azimli’nin doku uyumunun sağlanması üzerine nakle karar verildi ve Azimli’ye, Prof. Dr. Ömer Bayezid ve ekibi tarafından Isparta’da geçirdiği trafik kazası nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen milli boksör Görkem Kaynar’ın kalbi nakledildi.

Milli boksör Görkem Kaynar

“KALBİMİN ATIŞINI DİNLEYEBİLMEK MUCİZE”

Tedavisi devam eden Ferit Azimli, uzun yıllardır bu anı beklediğini, şimdi ise çok mutlu olduğunu söyledi.

Azimli, “Cihazın sesi olmadan kalbimin atışını dinleyebilmek benim için mucize. Kalbin atma sesi çok farklı. 6 senedir kalbimin attığını duymuyordum, çünkü cihazın sesi bastırıyordu. Onu duymak bir mucize” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir