Google, güvenlik ve eğlence odaklı Fitbit Ace LTE’yi piyasaya sürdü

Google’ın alt şirketi Fitbit, çocuklar için özel olarak tasarlanmış yeni akıllı saati Fitbit Ace LTE’yi tanıttı. Bu cihaz, 229,95 dolar fiyatla satışa sunuluyor ve 7 yaş ve üzeri çocukların fiziksel aktiviteye teşvik edilmesi ve güvenliklerinin sağlanması amacıyla geliştirildi.

Fitbit Ace LTE, 41,04 x 44,89 mm boyutlarında, 333 PPI çözünürlük sunan OLED ekranıyla dikkat çekiyor. Ekran, Corning Gorilla Glass 3 ile korunurken, cihazın gövdesi paslanmaz çelik ve geri dönüştürülmüş plastik malzemelerden üretilmiş. Yaklaşık 28,03 gram ağırlığındaki bu saat, çocuk dostu bir tasarımla birlikte geliyor ve ekran koruyucu yükseltilmiş plastik bir tamponla donatılmış.

Snapdragon W5 işlemcisi ile güçlendirilen Fitbit Ace LTE, Wear OS işletim sistemi üzerinde çalışıyor, ancak Google Play Store ve üçüncü parti uygulama desteği bulunmuyor. Cihaz, 2GB RAM ve 32GB depolama alanına sahip olup, hızlı şarj destekli 328mAh batarya ile donatılmış. Batarya, 30 dakikada %60 ve yaklaşık 70 dakikada tamamen şarj olabiliyor.

Bağımsız LTE bağlantısı sunan Fitbit Ace LTE, Google Fi/T-Mobile işbirliğiyle bu özelliği sağlıyor. Diğer bağlantı özellikleri arasında Wi-Fi, Bluetooth 5.0, NFC ve GPS/GNSS bulunuyor. Saat, 50 metreye kadar suya dayanıklı olduğundan çeşitli ortamlarda güvenle kullanılabiliyor.

Ebeveynler, Fitbit Ace LTE’nin konum takip özelliği sayesinde çocuklarının yerini gerçek zamanlı olarak izleyebiliyor. Bu veriler, yalnızca 24 saat boyunca saklanarak gizlilik ön planda tutuluyor. Ayrıca, cihaz 20 onaylı kişiyle mesajlaşma ve arama imkanı sunuyor ve üçüncü parti uygulamalar veya reklamlara yer verilmediği için çocuklar güvenli bir kullanıcı deneyimi yaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir