Bu meyveler selülitleri yok ediyor… Dolabınızda olması gereken 8 meyve


Yaz aylarının gelmesiyle selülit görünümüne de savaş açıldı. Diyetisyen Deniz Berksoy, hem kilo verdiren hem de selülit oluşumunu engellemeye yardımcı olan meyveleri anlatıyor.


İşte hem selülit oluşumunu engelleyen hem de zayıflamaya yardımcı olan yaz meyveleri:

KİRAZ VE VİŞNE

Her ikisi de düşük glisemik indeksli meyvelerdir. Bu özellikleri kana daha geç karışmalarını sağlar ve kilo vermeye yardımcı olurlar. İdrar söktürücü özellikleri bulunan meyveler ayrıca ağrı kesici özelliğe sahiptir.

Araştırmaya göre, 20 adet kiraz bir aspirinle eşdeğer… 18 adet kiraz 70 kalori, 12 adet vişne 58 kaloridir.

ERİK

Antioksidan özelliğine sahip olan erik aynı zamanda detoks etkilidir. .Hazmı ve sindirimi kolaylaştırır, kabızlık için faydalıdır. Kilo vermeye yardımcı önemli bir ara öğün olan erikte 8 tanesi 47 kalori; 6 adet mürdüm eriği 75 kalori; 3 adet orta boy kırmızı erik 66 kalori taşımaktadır.

KARPUZ

Vitamin ve mineral açısından zengin, antioksidan kapasitesi yüksek bir meyvedir. Özellikle potasyum ve magnezyum açısından zengindir. Ayrıca C ve A vitamininden zengin karpuz, kansere karşı koruyucudur.

MANGO

Ortalama büyüklükteki bir mango, neredeyse günlük önerilen C vitamini miktarının tamamını içerir. Bu özelliği ile yağ yakımına yardımcı en değerli yaz meyvesidir.

BÖĞÜRTLEN

Sadece böğürtlen değil ‘berry’ grubu yiyeceklerin neredeyse tamamı kilo vermeye yardımcıdır. Bu listeye karadut, ahududu gibi meyveler alınabilir. Kalsiyum, demir, B1, B2 ve C vitamini yönünden zengindir.

Odatv.com

ŞEFTALİ

Sindirimi kolaylaştırması ile metabolizmayı hızlandıran meyve idrar söktürür. C, A ve B3 vitamini ile potasyum ve folik asit açısından zengindir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir