Ankara-Sivas YHT hattı 2 Yılda 1,6 milyon yolcu taşıdı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Ankara-Sivas YHT Hattı 2 Yılda 1,6 Milyon Yolcuya Hizmet Verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı’nın 2 yılda 1 milyon 660 binden fazla yolcuya hizmet verdiğini açıkladı.

Bakan Uraloğlu, 26 Nisan 2023’te hizmete giren Ankara-Sivas YHT Hattı’nın geçen iki yılı değerlendirerek, hattın her gün karşılıklı 2 sefer gerçekleştirdiğini belirtti. Uraloğlu, “Ankara-Sivas hattımızla açıldığı günden bu yana 1 milyon 660 bin 176 yolcumuza YHT hızı ve konforuyla hizmet verdik.” dedi.

Bakan Uraloğlu, 405 kilometrelik hat boyunca 66,1 kilometrelik 49 tünel ve 27,4 kilometrelik 49 viyadük yapılarak zorlu coğrafi koşullarda büyük bir mühendislik başarısına imza atıldığını kaydetti.

İstanbul-Sivas Hattı Kaç Yolcu Taşıdı?

Ankara-Sivas hattında Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli istasyonlarının bulunduğunu hatırlatan Bakan Uraloğlu, 4 Mayıs 2024 itibarıyla Sivas-İstanbul hattında da aktarmasız seferlerin başladığını duyurdu.

Uraloğlu, “YHT’ler Sivas-İstanbul hattında Yıldızeli, Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Arifiye, İzmit, Pendik, Söğütlüçeşme’de duruyor. Bu hattımızda da bugüne kadar toplam 554 bin 755 yolcumuz seyahat etti.” şeklinde konuştu.

Bölgesel trenlerle İstanbul-Malatya arasında YHT bağlantılı kombine taşımacılığı da devreye aldıklarını belirten Bakan Uraloğlu, hızlı tren ağını genişleterek Tokat’ı da sisteme dahil ettiklerini, Tokat’tan Yıldızeli İstasyonu’na otobüs aktarmasıyla bağlantı sağlayarak farklı hatlar arasında 6 sefer gerçekleştirdiklerini aktardı.

Related Posts

Otomotiv pazarı 2025’e durgun başladı: Satışlar düştü, tahsilatlar zorlaştı

OSS Derneği’nin ilk çeyrek anketine göre, otomotiv satış sonrası pazarı yılın başında daralma yaşadı. Satışlar dolar bazında ortalama yüzde 2,57 gerilerken, sektör temsilcileri ikinci çeyrekten de toparlanma beklemiyor. Alım gücündeki düşüş ve tahsilat problemleri, yeni yatırımları frenliyor.

Petrol fiyatlarındaki gerilemenin Türkiye’nin enerji faturasını hafifleteceği öngörülüyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın “kurtuluş günü” olarak nitelendirdiği 2 Nisan’dan bu yana Brent petrol yüzde 10,5 düşerek yaklaşık 7,8 dolar, WTI ham petrol ise yüzde 10,7 azalarak yaklaşık 7,6 dolar değer kaybetti.

Borsa İstanbul’da hareketli haftanın yıldızları ve kaybedenleri belli oldu

BIST 100 endeksi geçen haftayı yüzde 1,24 primle kapatırken, Borusan Yatırım, Tofaş ve Galatasaray hisseleri en çok kazandıranlar arasında yer aldı. Öte yandan Grainturk Holding, yatırımcısına en fazla kaybettiren hisse oldu.

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 18 Nisan ile biten haftada önceki haftaya göre 414 milyar 702 milyon 90 bin lira artarak 22 trilyon 628 milyar 696 milyon 585 bin liraya yükseldi.

Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerinde iyileşme gerçekleşti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya üzerinden enflasyon beklentilerine ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek, “Enflasyon beklentilerinde geçtiğimiz aya göre sınırlı artış olsa da yıllık bazda kayda değer bir iyileşme gerçekleşti” ifadelerini kullandı.

Çin geri adım mı attı? ABD’ye yönelik bazı vergileri kaldırdı iddiası

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşları yerini iddialara bıraktı. Çin’in ABD’ye yönelik uyguladığı yüzde 125 oranındaki tarifeyi kaldırdığı iddia edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir