Örgün eğitimde yaz tatili başladı, cemaatlerin medreseleri devreye girdi: Hedef 12-15 yaş arası çocuklar

HİZBULLAH MEDRESELERİNE YÖNELİK EYLEMLER DİKKAT ÇEKİYOR

3 Mart 1924’de yürürlüğe giren “Devrim Yasaları” ile medreseler kapatılmış olsa da, AKP döneminde birçok cemaat yasadışı olarak medrese eğitimine devam etmektedir. Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihadul Ulema) adıyla bilinen birlik, Hizbullah terör örgütünün medrese yapılanması olarak ön plana çıkmıştır ve faaliyetlerini sürdürmektedir.

CUMHURİYET HABERİ İLE MEDRESELER GÜNDEME TAŞIDI

Cumhuriyet gazetesi, 8 Haziran 2024 tarihinde “Medrese karanlığı” başlığıyla birliğin faaliyetlerini manşet yapmıştır. Gazete tarafından yayımlanan haberde, 3 bin yakın kız ve erkek çocuğun cemaatin medreselerinde eğitim gördüğü ve 4 yıllık eğitimlerini tamamlayan öğrencilerin Ürdün’e gönderildiği belirtilmiştir. Aynı gazete, 15 Haziran 2024 tarihli bir diğer haberinde, Umut Kervanı Vakfı’nın söz konusu medreselere yardım adı altında maddi destek sağladığına dair bilgiler paylaşmıştır. Medreselerin faaliyetlerine devam ettiği görülmüştür.

HIZBULLAH MEDRESELERİ YENİ DÖNEME HAZIRLANIYOR

Bugün okulların kapanmasıyla birlikte, Âlimler ve Medreseler Birliği sosyal medya hesabından 15 Haziran’da Diyarbakır, Batman ve Bingöl’de erkek öğrenciler için hafızlık kurslarına kayıtların başladığını duyurdu. Kayıtların kontenjana bağlı olarak yapılacağı ve çocuklara Kuran eğitimi verileceği belirtildi.

HEDEF 12-15 YAŞ ARASI ÇOCUKLAR

Yapılan araştırmalar sonucunda, hafızlık kurslarının 12-15 yaş arası çocuklara yönelik yatılı olarak düzenlendiği ve çocukların 3 aylık bir ön eğitimden geçtikten sonra hafızlık eğitimine başladığı tespit edildi. Başarılı olan öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “icazet” belgesi verilmektedir.

KURSLARIN AMACI VE HARCAMA DURUMU

Hafızlık eğitimi alan çocuklar, açık öğretime gönderilerek haftada bir gün medrese görevlisi eşliğinde okullarına gitmektedirler. Fakir ailelerden gelen çocuklar için medreseler tarafından harçlık verilirken, her çocuktan aylık medrese katkı payı adı altında 400 TL alınmaktadır.

TOPLAM 125 ÇOCUK MEDRESE EĞİTİMİ ALMAKTADIR

Batman, Diyarbakır ve Bingöl’deki medreselerde toplamda 125 çocuğun hafızlık eğitimi aldığı belirtilmektedir. Batman’daki Saidi Nursi Medresesi’ne ek olarak, Arapça medreselerin inşa edileceği bilgisi verilmiştir.

Related Posts

WhatsApp’a yapay zeka destekli mesaj özetleme özelliği geldi! Nasıl çalışacak?

WhatsApp, 2025 yılında yapay zeka teknolojisiyle donatılmış yeni “Mesaj Özetleri” özelliğiyle kullanıcılarına daha hızlı ve akıllı bir iletişim deneyimi sunmayı hedefliyor. Meta AI tarafından desteklenen bu yenilikçi özellik, biriken okunmamış mesajları tarayarak kısa ve anlaşılır özetler oluşturuyor, özellikle yoğun grup sohbetlerinde veya uzun bireysel konuşmalarda zaman kazandırıyor.

Özel Sektör Öğretmenlerinden Ankara Yürüyüşü: ‘İnsanca Çalışacağız, Öğretmenliği Yaşatacağız!’

Özel sektör öğretmenleri, yıllardır görmezden gelinen hak taleplerini bu kez yollarda dile getirecek. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası öncülüğünde başlatılan yürüyüş, 25 Haziran Salı günü saat 15.00’te İstanbul Kadıköy’deki sendika genel merkezinden başladı. Eğitim emekçileri, Ankara’ya ulaşana dek sürecek bu yürüyüşle; Milli Eğitim Bakanlığı ve TBMM Eğitim Komisyonu’na çağrıda bulunacak.

YÖKDİL/2 geç başvuruları başladı mı? 2025 YÖKDİL/2 geç başvuruları nasıl yapılır, ücreti ne kadar?

Yılın ikinci Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2025-YÖKDİL/2) 27 Temmuz’da düzenlenecek. İlk başvuru sürecini kaçıran adaylar için YÖKDİL geç başvuru tarihi ve ücreti belli oldu. Peki, YÖKDİL/2 geç başvuruları başladı mı? 2025 YÖKDİL/2 geç başvuruları nasıl yapılır, ücreti ne kadar?

AUZEF bütünleme sınavı ne zaman yapılacak? 2025 İstanbul Üniversitesi AUZEF telafi sınavı ertelendi mi?

AUZEF bütünleme sınav tarihi için önemli bir açıklama geldi. Lisans ve önlisans eğitimine uzaktan devam eden öğrenciler sınav için son hazırlıklara odaklandı. Sınav merkezi tercih işlemleri de devam ediyor. Ders notunu yükseltmek isteyen öğrenciler AUZEF bütünleme (telafi) sınavında girecek. Peki AUZEF bütünleme sınavları ne zaman, ertelendi mi?

2025 MSÜ tercih sonuçları açıklandı mı? Milli savunma Üniversitesi tercih sonuçları nasıl öğrenilir?

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercih sonuçları, askeri öğrenci olabilme hayaliyle tercih işlemlerini gerçekleştiren adayların gündeminde yer almaya devam ediyor. Peki, 2025 MSÜ tercih sonuçları açıklandı mı? Milli savunma Üniversitesi tercih sonuçları nasıl öğrenilir?

Terminale açık olmayan işlem nedir, ne demek? Terminale izin verilmen işlem çözümü nasıl sağlanır?

“Terminale açık olmayan işlem” hatası, genellikle kart ayarları veya limitlerle ilgili basit bir sorundan kaynaklanabilmektedir. Doğru adımları izleyerek bu tür durumları kolayca çözebilmektedir. Online alışverişlerde zaman zaman karşılaşılan teknik sorunlar, bu süreçleri aksatabilmektedir. Bu sorunlardan biri de “Terminale açık olmayan işlem” hatasıdır. Peki, bu hata ne anlama geliyor ve karşılaşıldığında neler yapılmalı? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler